En hverdag, der bare flyver afsted…

Idag var Edward, Benjmin og Benny på langtur ud og købe træ til kompounden, så vi kunne få lavet rutsjebanen og rep. af hegn rundt på kompounden. En lang tur, der endte med at ta 6 ½ time inden vi var hjemme igen.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Den anden dag blev der købt 155 træer, som skal plantes rundt på kompounden til reperation af vores hække. Der udover har vi fået plantet en hæk, som fremover skal adskille vores have en lille smule fra resten af kompounden, så når centeret igen bliver befolket, så de ikke tror at vores have er deres udflugtsmål.

This slideshow requires JavaScript.

Den anden dag gik det lige pludseligt op for os at hjemmesiden ikke er blevet opdateret i en måned. Det er ikke fordi vi ikke oplever noget, faktisk tværtigmod. Med to børn i skole og to voksne lige så, så går dagene hurtigt. Weekenderne går med vollyball på en kvægfarm 30 min. kørsel uden for byen og søndag går med kirke og afslapning.

Børnene begynder at forstå mere og mere engelsk og Benny og jeg begynder at kunne gøre os forståelige på kiswahili. Vi har en stort fordel i, at vi kan bruge vores sprog i trygge rammer her på kompounden, da vi både kan snakke med vagterne, tømren, gartnerne og Rahabu som arbejder hos os. De er alle meget tålmodige når vi midt i en sætning skal stoppe op for at tænke hvordan grammatikken nu passer ind i det vi vil sige. På kiswahili prøver man at spare så meget tid som over hovedet muligt når man snakker så mange ord bliver forkortet og sat sammen til et langt ord i stedet for evt. 5 ord. Derfor skal man nogle gange holde tungen lige i munden for at formulere sig på rette vis.

imag0560

Vi er glade for at være på sprogskole, men når det første man tænker på om morgenen er sprog og det sidste man tænker på er sprog, så kan man godt til tider ønske at man kunne få en lille pause.

På sprogskolen er der startet tre andre danskere. De er blevet ansat af brødremenigheden og skal arbejde omkring Tanganika søen efter påske. Det er egentligt to par, men den en er gift med et tidlige missionærbarn her fra Tanzania så han mestrede sproget i forvejen og er derfor gået i gang med sit arbejde allerede nu.

Hun bor så alene ude på sprogskolen og har været ved os to gange for lige at sove i en ordentlig seng, komme lidt væk fra sprog, myg og des lige. Hun låner henholdsvis Clara og Benjamins seng, hvilket giver dem en kærkommen lejlighed til at ligge i smørhullet inde ved os.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s