Kulturlektioner

Det er blevet en tradition ude på sprogskolen, at vi hver fredag slutter ugen af med at have 2½ timer med tanzaniansk kultur, hvor vi kan spørge om alt fra himmel til jord. I forrige uge havde vi mad dag, hvor vi hele dagen prøvede at lave Tanzaniansk mad, for derefter at nyde det gode resultalt. I fredags fik vi så fornemt besøg af fire massaier, der fortalte om deres kultur og traditioner. Det er bare en helt anden verden, hvor børn stadig bliver omskåret, både drenge og pige, selvom, det for pigers vedkomne er ulovligt, hvor det der har værdi er køer. Alt omregnes til værdien af en ko. Når man bliver født bliver der givet en ko, når du bliver omskåret, og hvis du kan gøre det lydefrit, så får du en ko, når du bliver gift skal manden betale køer for kvinden osv.

Hos massaier har man desuden flere koner. Når den første kone har fået de første børn, begynder arbejdet med både at passe hus, børn, dyr og mand at blive for meget og hun går derfor til sin mand for at bede ham om at tage endnu en kone. Dette mønster kan blive ved og en mand kan ende op med at have rigtig mange koner. De fleste har dog to eller fire koner. grunden til, at de har et lige antal koner er, at der ikke skal opstå jalousi imellem konerne. Massaiernes boplads byggens nemlig op sådan at manden har sin hytte i midten, Kone 1 har på højre side og kone to på venstre side. Hvis manden så tager sig kone nr. tre får hun en hytte ved siden af kone nr. 1 og der bliver uligevægt mellem de to sider, derfor er manden nødt til at tage kone nr. fire også.

Timerne med massaierne gik rigtig hurtigt og der var mange spørgsmål, der ikke var tid til at besvare. Derfor bliver det rigtig spændende at komme til at arbejde (Benny) mere sammen med dem og i deres kultur.

 

Som opstart og afslutning sang de for os. I indledningen, efter at vi havde præsenteret os, dansede og sang de også for os. Her blev Benny budt op til dans…

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s