Josias fars begravelse

IMAG0774
Benny havde en meget anderledes dag i mandags. Morgenen startede med en sms, hvor der stod at  vores havemands far var gået bort og skulle køres op til kølehuset.  En halv time senere stod vores handyman ved døren og var klar til at køre. Efter en hurtig oprydning og klargøring af bilen, så trillede vi afsted. Vi blev mødt af en masse mennesker og faren blev båret ud og lagt bag i bilen på en sivmåtte og med et pænt stykke stof omkring sig. Turen gik herefter mod sygehuset sammen ni andre i bilen. Der blev fundet en læge, som tilså ham i bilen og godkendte at vi kørte ham til kølehuset. Derefter gik turen retur til huset, hvorefter Benny kørte hjem. Resten af dagen bestod af forskellige ting og sidst på eftermiddagen gik handymanden sammen med andre igang med at bygge en kiste til dagen efter.
Tirsdag skulle vores havemand, Josias far, så begraves. Aften før havde vores vagt brugt over en time på at gøre vores bil ren både udvendig og indvendigt. Kisten blev langt om længe færdig og folk var mødt op hos os og skulle med op til kølehuset. Da vi ankom til kølehuset blev kistet pyntet færdig og faderen blev lagt ned I den. Turen gik så hjem til hans hus, hvor der stod ca. 300 mennesker eller flere og ventede på os. Kisten blev båret indenfor og en blanding af lovsang og højlydt gråd bredte sig fra huset. Efter ca. en times tid blev der severet ris, ugali og pilau med tilbehør til alle de fremmødte. Præsterne ankom og der blev bedt, talt og sunget. Alle de fremmødte gik en sidste gang rundt om kisten for at sige et sidste farvel og se ham en sidste gang ned igennem ruden i kisten.
Kisten blev båret ind bilen og bilen blev fyldt op med mennesker og afsted gik det mod gravpladsen.  Flere mennesker kom til for at se faderen blive sænket ned I graven, dækket til med brædder. (for bedre kunne holde til vægten af jorden ovenover) Præsterne holdte igen tale og kaste tre håndfulde jord ned over kisten. Kvinder og famile gik også hen og kastede tre håndfulde jord på kisten. Derefter overtog mændene og de skiftedes til at skovle jorden til de var færdige. Da det hele var overstået tog de fleste folk hver til sit og de, som kom langvejs fra tog hjem til faderens hus for at blive der et par dage eksta. Derefter var min opgave som chauffør af ligbilen og deltager i begravelsen færdig.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s