Sommerferie

I de sidste 10 dage har vi holdt ferie i Dar. Det har været godt at komme lidt væk hjemmefra – ud til noget varme, steder hvor man kan bade og stører butikker end vi kender det her fra Iringa.

Den første dag vi var i Dar gik tiden med at slappe af efter en lang kørertur. Vi ankom samme dag som Obarma skulle ankomme, så meget af byen var blevet spærret af. Vi var stadigvæk sammen med Carsten og Yvonne og familien Refslund.  Før aftensmadden fik vi, (Benny og Iben) lige handlet lidt ind. Det var meget overvældende at handle ind i en stor butik, hvor man kan få næsten det samme som i et dansk supermarked. Vi var endda så heldige at finde makrel, svinepate og danskproduceret spegepølse. Tingene kostede dog mange gange mere end det ville koste i DK, men det var til meget stor nydelse dagen efter, hvor vi spiste det med vores hjemmebagte rugbrød. Clara spiste hele tre stykker rugbrød med makrel. Vi har en surdej, der i ferien er blevet passet af Rahabu, da den jo skal røres i hver dag…

Ellers gik ferien med diverse indkøb, hospitalsbesøg, badning og meget mere. Noget af dette kan der læses mere om på børnenes side.

 

Første badetur.

Første badetur.

 

 

I medens vi var i Dar, kom der besøg fra DK. Det var et par fra Spjald, der skulle til Tanzania for at samle en traktor, der er blevet givet i forbindelse med et landbrugsprojekt, hvor der høstes ris. Det var dejligt lige at mødes med dem, nu hvor de er fra vores nærkontaktskreds.

Besøg fra Spjald.

 
Besøg fra Spjald.

I medens vi var i Dar skulle bilen også lige have et tjek op. Den havde en hel del ting, der skulle sættes i stand og vi havde i første omgang fået at vide det ville tage tre dage. Da Benny og Robert kommer ned for at hente den mangler de stadig en helt masse ting. Vores træk foran skulle repareres og de havde bestilt en del fra Dubai, men det var den forkerte de havde fået. Derfor ville bilen være færdig dagen efter mente de. Det var den dog ikke. Det var nu blevet lørdag og vi havde planlagt at køre onsdag. Mandag og tirsdag gik på samme måde. Vi skulle have pakket tingene tirsdag aften, sådan at vi kunne køre tidligt onsdag morgen, men det kom ikke til at ske. De lovede dog at vi kunne få den kl. 9 onsdag morgen. Elektrikeren ville så arbejde på højtryk for at få den færdig. Da Benny kom onsdag morgen kvart i 9 var bilen dog hverken helt eller halvt færdig. Så han måtte hjælpe med at samle instrumentbrættet igen. Da det var sket opdagede de at nu, virkede vinduesviskerne ikke, så det skulle de også lige have lavet. Kl. 10.25 var han tilbage med bilen og alle tingene blev pakket meget hurtigt ind i den. Så 10.50 kørte vi fra Soma Biblia. Turen mod Iringa gik fint og børnene var gode til at sidde i bilen. Vi fik dog en dobbeltbøde af en politimand, der så lidt farlig ud. Vi prøvede ellers at snakke for vores syge moster, men det virkede ikke. Vi har dog senere spurgt en anden politimand om det kan lade sig gøre med dobbeltbøder, hvilket det i vores tilfælde ikke kunne… Vi overhalede en lastbil op ad en bakke, hvor der var fuldoptrukket… Den kørte altså bare så langsomt og vi havde travlt…

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s