Første evangelisationstur

Så blev det endelig den dag, hvor bilen stod klar til afgang.  Agnes og Carsten var kommet fire dage tidligere og alle telte og det udstyr vi skal bruge, var blevet fundet frem. Teltene sat op og tjekket igennem og de bedste lagt til side. Generatoren startede i første forsøg, så vi fik hurtigt styr på det hele.  Bilen blev fyldt op med alt film udstyret, telte, og bagage.  Det var ikke kun min den første tur. Det var også 3 evangalister, som skulle læres op, hvor 2 af dem, lige er blevet færdig på bibelskolen.  De er blevet en del af mit team, og 2 stk skal med hver gang, jeg skal på tur.

Jeg fik sagt farvel til Iben og Børnene og fik satte os alle sammen i bilen. Agnes, Carsten, MUWA kordinatoren Kurdupashi, 3 evangalister og jeg og tog afsted mod Tunga Malenga.

This slideshow requires JavaScript.

Tunga Malenga ligger langs Rauha nationalpark. Vi kørte først hen til kirken og blev budt velkommen af børnekoret og blev hilst velkommen. Turen gik så hen til en nærliggende boplads, hvor Mzee (mister) Bora bor. Vi fik taget teltene af bilen og kørte hen til præsten, hvor vi fik severet te. Derefter kørte jeg sammen med en lokal evagalist Stefano rundt og kaldte folk til film fremvisning om aftenen. Da vi kom tilbage, var teltene sat op og jeg fik parkeret bilen, så vi kunne få sat udstyret til.  Vi viser på en stor stykke stof på ca. 2,5 x 2,5 m. Bagi bilen står en projektor og en dvd afspiller, som blevet drevet af en generator. Højtaler anlægget bliver drevet af bilens batteri. Kl. 19.30 bliver det startet op og vi viser så nogle musik videoer på enten kiswahili eller deres strammesprog. Ca. kl 21 bliver filmen om Jesus livshistorie, baseret på Lukas evangeliet. Under filmen beder evangelisten om at stoppe filmen lidt og forklarer så lidt om hvad det er de ser. Efter filmen viser vi så nogle få stykker musik videoer og vidnesbyrd igen. Omkring kl. 24 er vi så færdige og pakker udstyret sammen inden vi går til ro.

This slideshow requires JavaScript.

Næste morgen kl. 4 galede hanen og jeg kunne ikke rigtig falde i søvn igen, da flere dyr fulgte efter. Hanen fortsatte, geder, får og kørne brølede med.  Da klokken så endelig 7.30 begyndte de andre at stå op og vi begyndte at få pakket teltene ned. Vi blev budt på te og mandazier og holdte morgenandagt. Derefter gik vi en flok ud og besøgte de nærliggende bopladser og at spørge dem og vi måtte læse og fortælle et stykke fra bibelen og bede sammen med dem. Nogle steder var manden ikke hjemme og vi fortsatte videre til den næste. De efterfølgende bopladser blev vi budt indenfor i deres hytte og snakkede med dem. Efter at havde været ude og gå en lang og varm tur i solen, plus alt for lidt søvn, satte vi os i skyggen og jeg var total udkørt. Jeg satte mig ind i bilen og hvilede mig imens at de andre holdt undervisning for de fremmødte.

Derpå fik vi sagt farvel og kørte videre til den næste boplads, hvor en af vores evagalister bor og fik sat sagerne op igen. Jeg fik lov til at gå i seng og få sovet lidt og sov næsten helt ind til næste morgen, selvom der stod en højtaler lige ved siden at teltet. Der var mødt 106 personer op, for at se filmen og det forrige sted, var der kommet 98.

This slideshow requires JavaScript.

Sådan er programmet for alle dagene. Så der sker det samme hver dag, men bare et nyt sted hver dag. Der fulgte en ung mand med os alle dagene. Han fulgte med i vores undervisning og var med på nogle af vores rundture. Da vi den 4. dag havde vist film og haft undervisning, tog vi op i kirken sammen med ham og manden fra den boplads vi boede på. Her blev de begge døbt og blev en del af det kristne fællesskab. Igennem de forholdsvis få dage vi har været afsted, så har vi haft en stor berørings flade, hvorpå mange har hørt om det vi har fortalt. Flere af de fremmødte er kommet flere aftener og har budsskabet igen og igen. Man lærer, hvor meget det betyder for de normader, hvor vi kommer til, at vi vil dem,  bor på deres boplads og spiser den mad de spiser. For dem, er det den største ære at vi kan vise dem. Det betyder rigtig meget for dem, at vi gerne vil dem og deres kultur, da de ikke er velanset af staten og de fastboede, da normaderne bare er folk som flytter rundt og ikke rigtig har en fast boplads.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s