Så blev ænderne slagtet

Vi købte, i starten af måneden, to ænder af vores tømre Edward, da han ved siden af sit arbejde opdrætter ænder. Vi fik dem leveret og de har så hele måneden gået og spist sig lidt mere tykke. Da de stadigvæk var hos Edward gik de sammen med hans hønsene, men vi valgte at sætte dem for sig selv, da vi ikke vidste hvordan hønsene ville reagere over for de større dyr.

Efter at ænderne havde været hos os et par dage valgte vi at lukke dem ud sådan at de kunne grave i jorden, nu hvor regnen er kommet er der nemlig mange insekter og en masse grønt. Vi lukkede ænderne ud først, men i stedet for at se sig omkring gik de hen og lagde sig foran hønsegården. Da vi så lukkede hønsene ud  begyndte ænderne også at gå omkring. Det virkede som om de havde ventet på deres venner og da der endelig blev lukket op, så var alt som det skulle være.

Men i dag fik de altså ikke lov til at leve længere, de var jo bestemt til vores julemiddag. Så vores havemand Josia slagtede dem og efterfølgende plukkede han og Iben dem. Da Iben havde renset dem gav hun som tak for hjælpen fødderne, kråsene, indmaden fra den ene og den halsen til Josia. Det bliver betegnet som en hæder at få det fra dyret, der kun er en af. Og dette bliver givet til den ældste og den der har slagtet dyret. Han fik desuden grøntsager og olie, sådan at han sammen med Edward og vores anden havemand, kunne tilberede et middagsmåltid sammen.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s