Gud brugte kun 1 dag på at skabe verden…

På mine to secondary schools er vi begyndt at arbejde med skabelsen og som indgang til emnet fik jeg aftalt med tre elever fra Ilambilole, bibelskolen, at de skulle komme og hjælpe mig med undervisningen. Det var tre maasai´er som kommer fra forskellige områder i TZ og de underviste eleverne i, hvordan skabelseshistorien bliver fortalt hos maasaierne. Mange af mine elever kender kun den kristne- og den evolutionære-skabelseshistorie. Dette på trods af, at de kommer fra mange forskellige stammer og alle stammer har deres egne historier og egne ord for Gud.

De tre unge mænd blev godt modtaget og der blev grinet flere gange under gennemgangen. Den ene af de historier de fortalte lød sådan her; Da Gud skabte verden brugte han en dag. Han skabte alt på jorden og derefter skabte han sin egen bolig, himmelen, der var placeret ikke langt fra menneskene. Det var faktisk så tæt på, at der kun skulle bruges en stige for at komme fra Gud til mennesker og fra mennesker til Gud. Når Gud havde problemer med menneskene kravlede han ned af stigen og formanede dem. Hvis menneskene havde noget at brokke sig over, kravlede de op til Gud og fortalte deres mening om, hvad han gjorde forkert. Nu var det så sådan, at det regnede hver eneste dag, hvilket menneskene blev trætte af, så derfor begyndte de at ødelægge stigen, så bude Gud, da begynde at lytte til dem. Gud lyttede og blev vred, hvilket resulterede i, at han tog og flyttede sin bolig meget længere væk fra menneskene. Desuden stoppede han regnen og lod det kun regne fra januar til april. Nu var der ikke længere det samme forhold mellem Gud og menneskene og de kunne ikke længere komme til Gud når de ønskede det.

Det var utroligt spændende at høre, hvad de fortalte og se, hvor opmærksomme eleverne var. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi laver et samarbejde på denne måde, for vi lærte alle rigtig meget og bibelskoleeleverne havde en rigtig god oplevelse med at fortælle om deres baggrund og at undervise. De lovede endda, at de gerne vil skrive flere af maasaiernes historierne ned til mig, omhandlende jordens skabelse.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s