Filmaften

I aften har vi haft filmaften for alle vores medarbejdere og deres familier. Vi startede traditionen sidste år, og da det blev en stor succes, valgte vi at gentage igen i år, dog med forbedringer.

Vi havde hyret en dame til at komme med aftenmad til os alle sammen. Vi havde et budget på 3000 tsh pr. person, hvilket svare til ca. 10 kr. For de penge fik vi ris, sovs med ærter, lidt kød, grøntsager (hvidkål med tomater) og vandmelon. Det var virkelig godt og et fantastisk måltid til de penge. Vi var ca. 70 og havde bedt hende om kun at lave mad til 60, men alligevel blev alle mætte og hyggede sig med at spise sammen.

Da det jo var filmaften vi havde inviteret til, skulle vi selvfølgelig også se film. Sidste år så vi den film som Benny bruger når han er på tur, en film om Jesu liv over Lukas evangeliet. Det er en rigtig fin film både hvad angår billeder, lyd og oversættelse. Da vi så i år skulle finde en film, blev det dog straks meget sværere. Kvaliteten af film her i TZ er ikke særlig god, da de dvd´er man kan købe er kopier af kopier af kopier. Vi ville vise en Bibelfilm og ja, der er rigtig mange gode Bibelfilm, men alle er på engelsk. Og da vi er i Tanzania, hvor sproget er swahili så kunne vi ikke rigtig bruge en engelsk film, da ikke alle forstår engelsk. Derfor var Iben byen rundt for at finde alle de Bibelfilm der var. Alle de hun kunne finde er nogen, hvor der er blevet oversat til swahili bagefter. Filmene var der flere af, men kvaliteten var så dårlig, at det ville være pinligt at vise dem. Ved nogle af dem kunne man ikke se billederne pga. den dårlige kvalitet. Andre havde engelsk tale med swahili oversættelse oven i hinanden. Andre igen bare en meget dårlig oversættelse eller indholdet i filmen var så forskellig fra Bibelen, at de ikke kunne bruges. Til sidst faldt valget dog på en film med Moses, som i det store og hele var i orden, men den var meget langtrukket. Selv vores medarbejdere synes at den var lang. Selvom den kun tog 1 ½ time. Men på trods af dette så, er det at se historierne fra Bibelen på film ofte medvirkende til at evangeliet bliver mere levende, at man bedre forstår det man læser. Og da mange her i Tanzania ikke har helt så stort kendskab til det gamle testamente, som det nye testamente, så var filmen alt i alt en succes.

Summa summarum, så må vi altså allerede nu til at tænke over, hvad vi gør næste år. Så, hvis der er nogen, der lige har lyst til at oversætte en film skal de være meget velkomne…

Sidst men ikke mindst, for at have rigtig biografstemning fik alle en sodavand samt popcorn. Det blev en rigtig god aften, hvor der blev snakket, leget, spist, set film og forkyndt om Jesus vores frelser.

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s