Jul

Et par dage før jul fik Charlotte besøg af sine forældre og søster fra Danmark. De har tidligere været missionærer her i Tanzania og kom for at se deres datter, gense Tanzania og venner samt for at holde jul med os her i Iringa.

Den 23 om aftenen kom de alle over, sammen med Lars, for at bryde isen lidt over for Clara og Benjamin. Som en isbryder havde de købt pakker til pakkespil, hvilket faldt i virkelig god jord. I Ibens familie er det en tradition med pakkeleg før og i julen, så det var lidt som at være i DK for en tid.

Tidligere på dagen den 23. gik vi og ventede på at få vores juletræ. Vi havde bestilt det ved nogle af vores venner, der bor længere ude på landet. Da træet ikke var kommet om eftermiddagen kunne Clara ikke vente længere. En jul uden juletræ – ikke så spændende… De havde helt glemt at fælde det, og havde ikke tid til at hjælpe. Lige pludselig var gode råd dyre – til sidst endte det med at fik skaffet et træ, ved hjælp af andre gode venner. Træet skulle dog ændres en del før det kunne bruges som juletræ. Grene skulle flyttes, trækkes ned med ståltråd og bindes sammen – men det blev et fint juletræ. Charlottes far havde en god erfaring som vi kunne trække på. Vi har dog ikke så mange billeder af det, da børnene havde kontrollen over kameraet selve juleaften…

Juleaftensdag blev tilbragt først med julefrokost, hvor der var julegodter fra Danmark så som blodpølse og sild, om eftermiddagen så vi julegudstjeneste (fra 89) og senere stod den på and, rødkål, brunekartofler osv.

Den 25. var vi til engelsk juledags hygge, hvor Benjamin fik spillet kricket det meste af eftermiddagen.

Den 26. var der julehygge på Kibebe – det sted, hvor vi spiller vollyball og samme aften – som en tradition i Lars´ familie så vi alene hjemme, på storskærm i stuen.

Efter disse mange intense dage, var alle ved at være trætte og de næste dage blev brugt på at lege med julegaver. Clara havde dog taget sin prinsessekjole i brug og Anita sin, hvilket betød at de ikke var til at få af dem de første par dage bortset fra om natten, hvor især Claras kjole skulle vaskes.

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s