Clara og Benjamin

This slideshow requires JavaScript.

Denne side er Clara og Benjamins. Vi vil her skrive små historier fra deres liv som missionærbørn. Vi vil fortælle og vise, hvordan verden ser ud i børnehøjde både for danske børn, men også for nogle af de børn de møder på deres vej.

Mens vi er i England er en af de store udfordringer at forstå, hvad der bliver snakket om. Der er så mange at snakke med og så mange, der gerne vil snakke med en, men det er utroligt svært at forså hvad der bliver sagt, når man normalt snakker dansk og alle lige pludselig snakker engelsk…

Meget af fritiden bliver brugt på at være sammen med mor og far, gå ture, se lidt danske tegnefilm og lege med de fire andre danske børn, der er her på skolen og deres forældre, der hedder Møberg til efternavn. Der bliver også brugt tid sammen med Bente og Per, der også skal til Tanzania. De er lidt som ekstra bedsteforældre, nu hvor de andre er hjemme i Danmark.

4-11-2012: Besøg fra Danmark

Så fik vi endeligt besøg af mormor, morfar og Tine. De kom fredag morgen og vi var med far i lufthavnen for at hente dem. Clara havde fået feber, men ville med i lufthavnen alligevel. Mor var blevet tilbage på skolen for at finde morgenmad til os. Det var rigtig godt at se dem igen og give dem et knus.

Fredag viste vi dem rundt på skolen og var ude at gå en tur. Om aftenen havde vi en danskerfest. Både for at hygge os med de andre, men også fordi mormor snart bliver 50 år.

Vi fik is og en masse chokolade. Vi spiste nok 20 stykker hver. Vi tændte også et fødselsdagslys selvom det er forbudt og sang fødselsdagssang. Lidt senere viste Benjamin og Emil et dukketeater. De havde selv fundet på historien, der handlede om superbamse, der var på jagt efter to tyve. Da de ikke ville høre efter, hvad superbamse sagde puttede han chili i deres bukser…

Lørdag var vi i London hele dagen. Vi så Big Ben – den er også med i Cars 2, men den er meget flottere i virkeligheden. Da vi kom tilbage lørdag aften skød de fyrværkeri af nede i byen. De fejrede at en mand for mange år siden var blevet fanget før han brændte regeringsbygningen af.
Søndag var vi i kirke og senere kørte vi dem tilbage til lufthavnen.

This slideshow requires JavaScript.

Nu glæder vi os til at vi skal se dem igen og vi få faktisk besøg igen allerede 7-11 af vores moster Jane og Louise.

This slideshow requires JavaScript.

21-10-2012: Gudstjeneste

I dag har vi igen været i kirke i Christ Church. En kirke, der er ca. 5 km fra All nations. Vi startede med at være i kirken og efter et stykke tid skulle vi til børnekirke. Vi var 19 børn i vores gruppe, så derfor var de nødt til at finde ekstra stole og borde til os. Vi hørte om den rige mand, der spurgte Jesus, hvad han skulle gøre for at følge ham. Svaret var, at han skulle give alle sine rigdomme væk. Det ville den rige mand ikke. Efter historien var vi ude for at samle chokolade penge og lavede halskæder af “guld” og smukke glimtende sten. (pasta med maling og glimmer)

I eftermiddags har Clara lært at cykle uden støtteben. Så hun er meget stolt.

Vi har også været i skoven, hvor Benjamin væltede træer med de bare næver… Ja, han er meget stærk…

20-10-2012 International aften med dansk rugbrød

Vi har lige haft international aften, hvor vi skulle lave små boder med ting fra det land, hvor vi kommer fra eller det land, hvor vores forældre skal arbejde eller har arbejdet. Vi lavede noget med Danmark.

Emils familie og Møbergs venner havde ting med fra DK, sådan vi kunne lave rugbrødsmadder. De andre lande havde meget forskelligt mad med, men vi spiste nu flest madder med varme frikadeller og rødkål, spegepølse med ristede løg og remolade, samt leverpostej og rødbeder. UHM. Det land, hvor Alex og Lukas kommer fra er der meget chokolade, så det spiste vi også en del af.

Efter maden var der meget underholdning med billeder, musik og dans. Vi sang “Hvor Gud er så stor” og “Mester Jakob”. Liv havde lavet en tipskupon om DK og Benjamin og Ruben havde skrevet ord på dansk og engelsk og så skulle folk gætte, hvad der passede sammen.

 

18-10-2012: Dans

Vi har en danselærer på All nations Christian college, der hedder Alex. Hun er bare mega sej til at danse. Clara går til twinkle toes og Benjamin går til funky Monkeys.

Clara danser sammen med de andre børn i alderen 3-5 år. Temaet er dyrene i Afrika og der bliver både danset abedans, sommerfugledans og løvedans. Vi danser også til en sang, der hedder “twinkle, twinkle little star”. Vi skal alle danse det samme og det er rigtig flot.

Benjamin danser sammen med de børn, der er 6-9 år. Vi starter altid med en navnedans. Vi skal sige vores navn på samme tid med vi gør en bevægelse. Vi skal også lære at danse det samme som Alex gør. Det kan nogen gange være lidt svært.

I dag fik vi lov til at danse for hinanden og Alex sagde, at jeg er rigtig god til at dreje rundt.

12-10-2012: “Hjerneprutter”

I morges til morgenmaden sidder vi og snakker om vores fantastiske krop. Om navlestrengen, babyer osv. Benjamin spørger så lidt eftertænksomt. “Mor, tror du også hjernen prutter?” Hvortil jeg svare “Det tror jeg ikke, men hvorfor tænker du på det?” Svaret fra Benjamin er “Jo, fordi ligesom vi prutter for at komme af med det kroppen ikke længere har brug for, så kan det også være at hjernen prutter for at komme af med alle de gamle tanker…” Ja, genial tanke 🙂

11-10-2012

I denne uge er vi begyndt at have eftermiddags aktiviteter for os børn. I tirsdags var vi ovre for at bage muffins med nogle af de andre børn. Det er stadigvæk svært at forstå, hvad de andre siger, men da vi skulle bage var det lidt nemmere for her kunne vi se, hvad der blev snakket om.

I går var vi med mor ude for at plukke brombær. Vi skulle nemlig bage små muffins til coffe party. Noget, der er hver torsdag eftermiddag. De spiser rigtig meget kage og kiks her på skolen, så en gang i mellem får vi at vide, at nu er det bedre med et stykke frugt i stedet.

6-10-2012: trætte børn

litz-118

 

I aften har der været smuglerløb rundt i skoven. Børnene har okset rundt, for at skaffe så  mange point som muligt til deres hold. De skulle løbe fra en “Havn” til en anden med nogle sedler, hvorpå der stod et tal, som gav tilsvarede point. Disse skulle så bringes til den næste havn uden at blive snuppet af pirater eller politiet, som så tog sedlerne.  Hvis man var heldig med at få et seddel, hvorpå der var en bombe, så var man fredet og kunne tilmed få de point, som politiet havde taget fra andre. 🙂 1 time senere efter at ha stormet rundt i skoven i fuldstændig mørke, blev kampen piftet af. Pointene blev talt sammen, og over en kop varm kakao blev vinderholdet udråbt. I sammen sekund fløj 2 drenge op og hoppede og skreg (VI VANDT, VI VANDT, VI VANDT) Benjamin og Ruben. De var på hold med Malene og Emil og vandt over et andet hold med bare et point-  Glæden var stor og præmien var en stor pose slik, som hurtigt blev delt ud og fortæret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s